تا سه روز قبل نسخه وردپرس نصب شده در اینجا 2.0.7 بود. چون از این نسخه به بعد انتشار نسخههای جدید به علت بهبودهای امنیتی سرعت گرفت ترجیح دادم تا رسیدن به یک نسخه پایدار عوضش نکنم. البته مشکلم بیشتر برای بروز رسانی از سری 2.0 به 2.1 عدم تطابق پلاگینی بود که برای صفحه بندی ازش استفاده میکردم. نوسینده پلاگین هم قصد رفع مشکل رو اصلا نداشت و من هم وقتش رو نداشتم که سورسش رو بازبینی و اصلاحش کنم. همیشه نوشتن یه کد پیچیده خیلی سادهتر از اینه که بفهمی چه طور انجام شده البته اگر کامنت هم نداشته باشه که دیگه نگو.
خلاصه این که با صرف کمی وقت توانستم این پلاگین رو طوری کاستومایز کنم که مشابه پلاگین قبلی کار کنه و چیدمان قبلی وبلاگ رو بهم نزنه و در نهایت وردپرس رو با موفقیت به روز کردم. چند مورد به ذهنم جالب اومد که در ادامه توضیح میدم:
نسخه 2.3 به نظر پایدارتر میاد (هر چند فکر می کنم همین امروز فردا نسخه جدیدی برای رفع بعضی از باگها منتشر بشه) و مهمتر اینکه یکسری تغییرات بنیادی در این نسخه صورت گرفته که در تاریخ انتشار وردپرس بی سابقه بوده مهمترینش تغییر در جداول پایگاه داده است که هنوز دلیلش رو نمیدونم.
همچنین یه مورد دیگه که شاید هنگام بروز رسانی متوجه نشده باشید (به علت اینکه دیتابیس همون مقادیر اولیه رو داره) بروزرسانی لیست بلاگرول پیشفرض وردپرس هست. از همون اولین نسخهای که وردپرس منتشر شد این لیست شامل وبلاگهای توسعهدهندگان وردپرس بوده اما حالا تنها به مستندات خود وردپرس اشاره شده. هر چند به گفته Carthik این چند ساله لینکها حداقل یه رتبه تاپ گوگلی به ارمغان آورد.
فکر میکنم اکثر تغییرات جز مهمترین و البته محبوبترین ایدهها و پیشنهادات کاربران وردپرس بودند و این جای تحسین داره. اما من خیلی از نامهای جدید در دیتابیس استقبال نکردم همانطور که خود مستندات وردپرس اشاره کرده:
-
WordPress 2.3 introduces our new taxonomy schema. Any plugin that queries against the old table will break horribly. Plugins that use the category API should be fine. This new schema replaces the categories, post2cat, and link2cat tables with three new tables that are more flexible.
Three new terms tables (schema) term_relationships, term_taxonomy, and terms support combined post categories, link categories, and the new tags. The tables, categories, link2cat, and link2post, are gone!
اگر جداول جدید در رابطه با دستهها و برچسبها و فرضاً لینکهای بلاگرول هستند خوب بهتر اینه که جداول هم نامی مشابه داشته باشند. در صورتی که از نامهای جدید هیچ نقشی در مورد جایگاه آنها در دیتابیس نمیشه تصور کرد. تمام این سه نام کاملاً نو هستند و هرگز قبل از این در تاریخ انتشار وردپرس نبودهاند. من مطمئنم باید دلیل خوبی برای این نامگذاری وجود داشته باشه و مشتاقم که در این مورد بیشتر بدانم…
من زیاد با رابط کاربری وردپرس مشکلی نداشتم ولی احساس میکنم با افزودن فیلد برچسب برای هر پست، اگر از آژاکس برای کامل کردن اتوماتیک برچسپ استفاده میشد خوب بود. همچنین نبود یه قسمت مجزا برای مدیریت برچسبها واقعا یه مشکل بزرگه! من به شخصه با Slug برچسبها و فارسی نوشتنش حساسیت دارم نه ظاهر خوبی در دیتابیس داره نه هم در یو.ار.ال مگر اینکه برچسبها رو انگلیسی بنویسم یا برای هر برچسب slugش رو از خود دیتابیس به فرم انگلیسی ویرایش کنم چون هیچ رابطی برای اینکار در پانل تعریف نشده است. هر چند که با نوشتن یک پلاگین ساده این مشکل قابل حله اما امیدوارم در نسخههای آینده وردپرس این مشکل حل شود.
پینوشت: کمی سه جدول جدید رو وارسی کردم نظرم در مورد ساختار دیتابیس عوض شد. بنظرم این taxonomy آزادی بیشتری به توسعه دهندگان خواهد داد. برای مثال شما قادر خواهید بود برای هر آبجکتی در پایگاه داده از جمله پستها، صفحات، لینکها و برچسبها taxonomy جداگانه و متفاوتی داشته باشید. در مورد خود واژه term هم اینجوری میشه بیان کرد که در واقع یه کلمه کلیدی هست که آبجکت رو توصیف میکنه و taxonomy هم یک سیستم دستهبندی که term هر آبجکتی رو کنترل میکنه. رویکرد جالبی بنظر میرسه فکر می کنم این حرکت پیشرفتهای و بهبودهای بزرگی رو آینده به دنبال خواهد داشت.
مهرداد
منم خیلی تعجب کردم وقتی دیدم هیچ قسمتی برای مدیریت تگ ها وجود نداره …
October 1, 2007 at 3:20 am
ali_crown
مقاله جالبی بود . استفاده کردیم
October 1, 2007 at 5:15 am
پسر مریخی
به نظر من دیگه زیادهروی کردن توی سادهنگهداشتن قابلیت تگها. درسته که بلافاصله چند تا پلاگین برای کار با تگها نوشته شد، ولی دیگه مدیریت تگها یه چیز حداقلیه. خیلی کارا میشد کرد تا کار با تگها و مدیریتشون سادهتر بشه. الان هیچ امکانی برای مدیریت تگها نیست.
ولی از ساختار جدید دیتابیسشون حمایت میکنم. ساختار خیلی جالبیه. این طوری که هر آبجکتی (از جمله پست یا لینک) یه سری ترم بهش اختصاص داده میشه (تیبل term_relationships). هر ترم خودش taxonomy مخصوص داره که در واقع هویت ترم رو مشخص میکنه(term_taxonomy).
چیز جالبیه.
October 1, 2007 at 2:50 pm
عرفان
به نظرم لزومی نداره انقدر سریع وردپس رو از 2.2 به 2.3 ارتقا بدیم. کمی صبر در این مواقع به نظرم منطقی ترین کاره.
October 2, 2007 at 3:21 pm
رضا
سلام
من یه پلاگین می خوام که تا یک کلمه ای رو تو پست زدم مثلا me بره تو dictionary و اگر اون کلمه بود لینکی رو که روش set بود رو اتوماتیک set کنه رو این کلمه
مثلا بشه
me
لینک بشه به about us وبلاگم
هست یه همچین پلاگینی ؟
October 10, 2007 at 10:32 am
محمد جعفر
سلام!
کمتر سایتی به این خوبی از طراحی وب و php مطلب می نویسه. من هم برای همین مورد مزاحمتون شدم. برای تبادل لینک با سایتم phpfa . خوشحال می شم اگر موافق باشید.(قبل از مخالفت یک نگاه اجمالی بندازید، من زرد نویس نیستم :دی)
October 21, 2007 at 4:50 pm
نبی
با وجود اینکه هیچوقت با cms های آماده میونه خوبی نداشتم و همیشه ترجیح دادم دست پخت خودم رو بچشم اگرچه زحمت زیادی متحمل بشم ، ولی در مورد wordpress همیشه اون رو به دوستان وبلاگ نویس پیشنهاد کردم چون برای کسایی که میخوان یک شبه صاجب یک بلاگ قدرتمند بشند بهترین گزینه است.
باور میکنید این پست رو دارم توی Internet Explorer Version 3 ارسال میکنم ؟!!!!! (البته با عذاب فراوان فقط جهت یک تجربه! اگر اسکرین شات بزارم شاخ در میارید!!!)
October 21, 2007 at 11:10 pm
یک رهگذر
سلام هموطن ایرانی. سایت یاهو که آدرس ایمیل من و شما در آن قرار دارد و روزانه با مسنجرش چت میکنیم، نام کشور من و تو را از لیست کشورهایش در صفحهی ثبت نام حذف کرده. اگر غیرت و عرق ملیات اجازه نمیدهداین ننگ را بپذیری، با لینک دادن به صفحهی http://helloyahoo.net از طریق کلیدواژهی Yahoo mail به بمب درحال پیشرفت علیه یاهو کمک کنید تا کوچکترین وظیفهی ما به کشورمان ادا شده باشد… متشکرم
October 23, 2007 at 3:24 am
محمد
سلام .
آقا یه راهنمایی درباره های لایت ( رنگی ) کردن کدهای php به ما می کنی ؟
ممنون
October 27, 2007 at 12:46 am