5 نکته برای یک برنامه نویس تازه کار

July 5, 2006 at 04:19 pm

برای اشخاصی که بیشتر وقتشان را بر روی Photoshop یا کار با زبان های نسبتا ساده ای نظیر HTML و CSS صرف می کنند، حرکت به سوی زبان های برنامه نویسی پیشرفته تر (و جالب تر) مشکل خواهد بود. این گذر قابل توجه است و به یک بازبینی نیازدارد. من خودم یک برنامه نویس تازه کار بودم و نکات زیر را هم در فراگیری مفاهیم برنامه نویسی کلی و هم در زبان های منحصر بفرد بسیار مفید دیده ام:

1- پیاده کردن مفاهیم اصلی و بنیادی: تشخیص این که پشت سر تقریبا همه زبان های برنامه نویسی یک منطق یکسان قرار گرفته خیلی مهمه. بنابراین فراگرفتن مباحث متغیرها، حلقه ها و توابع ، مقدم تر خواهند بود. همان طور که Kyle Neath توضیح داده است، یادگیری زبان های گوناگون مشابه یادگیری ترجمه یک لهجه جدید است. مثل ترجه یک لهجه جدید، فقط یکبار نیاز خواهیم داشت که اصول زبان های برنامه نویسی را بدانیم. بهترین راه برای آموختن این مهارت های اصولی اینست که قبل از اینکه به قواعد دستوری برسید بر روی مفاهیم بنیادی موجود در آموزش های برنامه نویسی تمرکز کنید.

2- یک کتاب خوب بخرید: یافتن یک کتاب خوب که بتواند شما را از میان یکسری مراحل تدریجی و گام به گام جلو ببرد، اهمیت زیادی دارد. سعی کنید با یک کتاب “برای مبتدی یا تازه کار” شروع کنید چرا که این ها معمولا فرض را بر این می گیرند که شما دست کم، اندکی با محتوایی که در پیش رو دارید آشنا هستید. همچنین دقت کنید یک جفت از این جلدهای مقدمه ای مشتمل بر بخش های مهم کتاب را که نویسندگان این نوع از کتاب ها اغلب به اجبار برای کاهش حجم کتاب آماده می کنند، انتخاب کنید. چرا که ممکن است به عناوین مهمی در یک کتاب برخورد کنید که به طور کامل و دست نخورده به جلد دیگر رفته است. بعلاوه اینکه دوباره خوانی این مفاهیم اصلی همیشه مفید است.

3- با تمرین کردن یاد بگیرید: این شاید مهمترین نکته باشد چرا که تمرین کردن در عمل، درک واقعی مفاهیم و قواعد را تضمین می کند. در حالی که در غیر اینصورت فقط می توان تشخصی داد که چه اتفاق افتاده است. در حقیقت بین نوشتن کدها و گفتن به خودتان که این آن چیزی است که من می خواستم انجام دهم تفاوت زیادی وجود دارد. در قسمت انتهایی بیشتر کتاب ها بخش تمرینات بی دلیل نیامده است. مواجه شدن با یک مشکل یا مسئله به شما کمک می کند تا چگونگی رویکرد آتی برنامه ها را تجربه کنید.

4- استفاده از شیوه های قدیمی و منسوخ: زمانیکه شما در ابتدای فراگرفتن زبان برنامه نویسی هستید، غرق در تفکر شدن با قواعد نسبتا کم و ساده، آسان است. چرا که مشکلات مفهومی، یادآوری آنچه راکه در رسیدن به آن تلاش کرده اید دشوار می کند. با طرح ریزی کلی توابع و طرح نهایی برنامه ها بر روی کاغذ (یا تجهیزات مشابه الکترونیکی)، به سرعت می توانید بخاطر بیاورید که برای رسیدن به چه مقصودی تلاش کرده اید.

5- مشارکت در انجمن ها: بخش بزرگی از فراگیری یک زبان برنامه نویسی جدید، ملحق شدن به انجمن های فعال است. چرا که یک انجمن به منزله یک همکار است. Forum ها (اجتماعات اینترنتی) و mailing list ها (لیست کاربرانی که ایمیلی را با یک موضوع مشخص ازیک منبع دریافت می کنند) شما را با افراد ماهر آشنا می کنند، از اینرو می توانید آنچه نیاز دارید مطرح کنید. کتاب ها برای آماده کردن شما مناسب هستند اما خیلی اوقات با مشکلاتی به ظاهر برطرف نشدنی برخورد خواهید کرد. گاه گاهی شبیه این موارد تمرینات عملی یک برنامه نویس باتجربه ضروری است، نه فقط برای اینکه مشکلتان حل شود بلکه برای اینکه بدانید چگونه مشکلتان حل شد.

اگر شما هم نکات مفید دیگری را برای یک برنامه نویس تازه کار مناسب می دانید، آن را از طریق نظرات بفرستید. این مقاله ترجمه ای شخصی بود از یادداشت اینجا.

دسته: دنیای کامپیوتر | نویسنده: مرتضی الوانی
  1. 12 نظر برای این مطلب ارسال شده است. نظر خود را ارسال کنيد »

  1. 1

    hamid


    جالب بود.همين!!

    July 5, 2006 at 9:37 pm

  2. 2

    AMX


    با مورد 5 بسیار موافقم … بیشتر همین مورد باعث پیشرفت میشه !

    July 5, 2006 at 11:03 pm

  3. 3

    a


    ba salam
    man iek proje daram ke baraie anjam oon nemidoonam az kodoom iek az zabanahaie barnesazi baiad estefade konam,aksare anjomanha ham soalamo porsidam va javabi nagereftam mishe ie jaie motabar too neto link bedin
    merci
    age emkanesh hast be emaliam ham befrestin .

    July 12, 2006 at 1:38 pm

  4. 4

    محمد جواد حاج محمدي


    بسيالر عالي

    July 13, 2006 at 2:10 pm

  5. 5

    میلاد قیصری


    بسیار جالب بود مثل همیشه!
    موفق باشید آقای الوانی

    July 19, 2006 at 7:25 pm

  6. 6

    سلام خوب بود


    سلام من هیچ چیز از برنامه نویسی نمی دونم اگر میشه و می خوام یاد بگیرم اگر میشه منا راهنمایی کن بیشتر از اینامرسی از فعالیتت

    September 11, 2006 at 2:44 am

  7. 7

    con cosmos is very good chair


    Great post! I’m looking forward for more. profound, collective, red nothing comparative to astonishing

    February 11, 2007 at 7:10 am

  8. 8

    حسن


    سلام. خوب بود. ولی می خوام بدونم تو با چه زبانی برنامه نویسی می کنی و چه مدت این کا رو کردی تا تونستی خوب برنامه بنویسی و الآن چه قابلیتهایی داری؟

    March 19, 2007 at 12:29 am

  9. 9

    بابک


    باسلام

    من تازه برنامه نویسی را شروع کرده ام و از برنامه نویسی هیچ چیزی بلد نیستم به پیشنهاد یکی از دوستان که خود برنامه نویس است کتاب c#.netنویسنده
    دایتل را گرفته و مشغول خواندن آن هستم آیا این کتاب و زبانی را که برای خواندن برنامه نویسی شروع کردم درست است یا نه لطفا راهنمایی ام کنید با تشکر

    June 26, 2007 at 6:34 pm

  10. 10

    رضا


    سلام دوست من
    من دانشجوی کامپیوتر هستم و با گذشت 4ترم هنوز به هیچ برنامه ای مسلط نشدم الان مشغول asp3 هستم میشه بگی باید چی کار کنم تا برنامه نویس خوبی بشم
    من برنامه نویسی تحت وبو دوست دارم به نظرت اینده خوبی داره
    ممنون از سایت مفیدت
    منتظرم

    January 8, 2008 at 2:27 am

  11. 11

    نگار


    با سلام
    من دانشجوی کامپیوتر هستم با اینکه ترم 3 هستم و در هنرستان هم چندین کتاب برنامه نویسی را پاس کرده ام اما هنوز حتی یک برنامه را هم نمی توانم بنویسم و دلیلش را این می دانم که اصلا روش خواندن این نوع کتاب ها را نمی دانم و نمی دانم که چگونه تمرین کنم مثلا من کتاب عربی را به صورت اول لغات و بعد معنی درس مورد نظر و بعد تمرینات را تمرین میکنم اما برنامه سازی را نمی دانم چه کار کنم.
    از شما تقاضا دارم که حتما جوابم را بدهیدبا تشکر

    April 29, 2009 at 11:53 pm

  12. 12

    صادق


    سلام/من یه تازه کار به معنای واقعی مبتدی هستم/هیچی از برنامه نویسی نمیدونم/اگه امکانش هست اسم چن تا خوب رو به ایمیل من ارسال کنید تا من بفهمم که اصلا” روش خوندن این کتابا چطور هست ومن باید از کجا شروع کنم/با اینکار لطف بزرگی به من میکنید.
    ممنون میشم اگه جواب بدید.

    October 3, 2012 at 4:11 pm