ارتباط دو کامپیوتر از طریق خط تلفن

April 3, 2005 at 09:58 am

در این مبحث به آموزش ارتباط دو کامپیوتر که ترجیحا سیستم عامل ویندوز XP را دارند خواهیم پرداخت. در این ارتباط ما از Incoming Dial-Up Connection استفاده می کنیم. یقینا این تنها روش برای ارتباط میان دو سیستم نیست. شما می توانید از کابل link موازی یا سریال، USB، یا حتی تکنولوژی بی سیم مادون قرمز موسوم به Infrared و یا Bluetooth برای ارتباط، استفاده کنید. که در پست های آتی به آن ها پرداخته خواهد شد.

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که خواسته باشید از بیرون از منزل مثلا در اداره به کامپیوتر شخصی خود دسترسی داشته باشید یا حتی برعکس؟ یا مثلا سایتی را طراحی کرده اید و اکنون می خواهید در یک زمان معین بدون انتقال آن به اینترنت، سرعت بارگذاری صفحات آن را به صاحب کار نشان دهید؟ یا از اینترنت دایمی اداره تان استفاده کنید؟ ( که خیلی ها رو دیدم همین کار رو انجام می دن و کلی ذوق می کنند ). یا به طور کلی تر از منابع متصل به سیستم مانند چاپگر یا اسکنر استفاده کنید؟

قبل از این که استارت کار را بزنیم توجه کنید که ویندوز XP در یک زمان از یک اتصال تلفنی و نه بیشتر استفاده می کند. اگر تعداد بیشتری سیستم را می خواهید از این طریق به هم وصل کنید باید سراغ Windows 2000 Server و یاWindows.Net Server 2003 را بگیرید. زیرا این ویندوزها هیچ محدودیتی ندارند و حتی به مراتب کار با آن ها جالب تر است.

بهتر است که بدانید در این وضعیت سرعت انتقال داده ها ما بین 28.8 تا Kbps 33.6 خواهد بود حتی اگر دو کامپیوتر از مودم های 56 Kbps استفاده کنند، چرا که برای سرعت بالاتر باید بین شرکت مخابرات و کامپیوتر سرور خط تلفن دیجیتال E1 و یا در خارج T1 کشیده شده باشد.

البته این عمل ضعف بسیار بالایی دارد و آن هم مسائل امنیتی است که از طریق ترفندهای مختلف قابل حل است. هنگامی که یک Dialup Server را تنظیم می کنید، بصورت پیش گزیده، توانایی استفاده از منابع به اشتراک گذاشته شده تمام شبکه نیز داده می شود، و این موضوع هر چند جالب و مفید است اما می تواند بسیار خطرناک نیز باشد. البته تنها کاربرانی می توانند به یک کامپیوتر Dialup Server متصل شوند که برایشان سطح دسترسی تعریف شده باشد. اما چنان چه اسم و رمز کاربری تصادفا یا عمدا در اختیار یک فرد مشکل دار و با نیت سوء قرار گیرد، قطعا همه شبکه در خطر خواهد بود.

ضمنا سیستم فایل NTFS و تنظیم صحیح حق دسترسی ها می تواند مفید باشد، اما کافی نیست. علاوه بر این که اگر از دیوار آتش استفاده می کنید، کاربرد Dialup Server باعث رد شدن آن خواهد شد و هکرها به راحتی می توانند آن را دور بزنند و به شبکه نفوذ و اعمال خویش را تحقق بخشند. بنابراین در استفاده از آن دقت کنید و در شبکه های وسیع حتی الامکان از انجام آن خودداری کنید.

اما تنظیم سرور و استفاده از باز شماره گیری (Callback): به عنوان یک اصل بدیهی ابتدا از تنظیمات مودمتان و درستی کارکرد آن مطمئن شوید. سپس مراحل زیر را به دقت طی کنید:

1) با یک حساب دارای سطح دسترسی مدیر ( Administrator) وارد ویندوز شوید.
2) به قسمت Network Connections بروید ( به کنترل پانل و از آنجا Network Connections را انتخاب کنید).
3) بر روی Create a new connection که در پانل سمت چپ واقع شده است، کلیک کنید. پنجره اولی که باز می شود برای خوش آمد گویی و معرفی است، کلید Next را بفشارید.
4) در پنجره بعدی که مطابق شکل زیر است گزینه ی آخر یعنی Set up an advanced connection را انتخاب کنید و Next را بفشارید.

Step 4

5) در پنجره بعد گزینه ی اول را انتخاب و مجددا کلیک Next را بفشارید.

Step 5

6) در پنجره بعد مودمی را که می خواهید به درخواست های اتصال پا سخگو باشد، انتخاب کنید. دقت کنید که بر اساس تاکید خود مایکروسافت هم تنها یک اتصال همزمان ممکن است. از طریق کلید Properties هم می توانید ویژگی های مودم انتخاب شده را تغییر دهید . پیشنهاد می شود آن ها را در همان حالت دیفالت یا پیش فرض نگه دارید و با فشردن کلید Next به مرحله ی بعدی بروید.

Step 6

7) در پنجره بعدی باید معلوم کنید که آیا می خواهید VPN -Virtual Private Network را پشتیبانی کنید؟ بهتر است همان حالت دیفالت که No می باشد را انتخاب و به پنجره بعدی بروید.

8) در این پنجره فهرست کاربران ویندوز نمایش داده می شود. می توانید از طریق فشردن کلید Add یک حساب کاربری در ان سیستم برای خود ایجاد کنید . پس از پر کردن فیلدهای کادر New User کلید Ok را بفشارید، هم اکنون حساب کاربرای شما ایجاد شده و در لیست قرار گرفته است به کمک کلید Properties می توانید رمزعبور کاربر را تغییر دهید . اما تب Callback که در این پنجره قرار گرفته برای چیست؟ همان گونه که از اسم آن پیداست اگر شما بازشماره گیری را فعال کنید، پس از اتصال شماره گیرنده به کامپیوتر و بررسی درستی اجازه ورود، ارتباط قطع می شود و Dialup Server با شماره هایی که از شماره گیرنده دریافت کرده است و یا شما تعیین کرده اید، تماس خواهد گرفت.

Step 8

در این تب سه گزینه رادیویی وجود دارد اولی Do not allow callback که این امکان را غیر فعال می کند و بصورت دیفالت انتخاب شده است. دومی Allow the caller to set the callback number که اگر آن را انتخاب کنید پس از ارتباط پنجره ای ظاهر خواهد شد که تقاضای شماره تلفن می کند. این در مواقعی مفید است که بخواهید هزینه تماس بر عهده Dialup Server باشد.

گزینه سوم یعنی Allow use the following callback number نیز به شما این امکان را می دهد که از قبل شماره را مشخص کنید که از نظر امنیتی اهمیت دارد. در این حالت فقط از یکجا و با یک شماره تلفن می توان تماس گرفت و نه از جای دیگر.

9) در پنجره بعدی گزینه های مربوط به شبکه نشان داده می شود. برای غیر فعال کردن امکان دسترسی به شبکه محلی، بر روی گزینه ی Internet Protocol – TCP/IP دو بار کلیک کنید و در پنجره ای که ظاهر می شود، گزینه Allow Callers to access my local area network را غیر فعال کنید. اگر از برنامه هایی استفاده می کنید که نیاز به دانستن شماره IP کامپیوتر مقابل دارند، مانند بازی های تحت شبکه و یا برنامه VNC می توانید در قسمت TCP/IP شماره IP مشخصی را برای کامپیوتر متصل شده تعیین کنید. در غیر اینصورت شماره به وسیله DHCP برنامه به صورت خودکار داده می شود.

Step 9

10) در این مرحله کار به اتمام می رسد و با فشار کلید Finish می توانید حاصل کار خود را که ایجاد یه Incoming ساده است در قسمت Network Connections ببینید.

حال شما به سراغ سیستم دیگر بروید و همان گونه که یک کانکشن دیال آپ برای اتصال به اینترت و آی اس پی تان در قبل می ساخته اید، ایجاد کنید. اینبار به جای کلمه عبور و اسم رمز مقادیر قبلی را که در بند 8 ذکر شد وارد کنید و بجای تلفن، شماره تلفن Dialup Server را.

توجه! توجه! اگر پس از اتمام مراحل کار, مودم شما به تماس ها پاسخ نمی دهد به قسمت Properties مودمتان واز آنجا به تب Advanced بروید و در کادر Extra Initialization commands عبارت ats0=x را وارد کنید که در آن x بیانگر تعداد زنگ هایی است که پس از آن مودم به تلفن پاسخ می دهد . برای مثال ats0=1 پس از یک زنگ به تلفن پاسخ می دهد .

Extra Initialization commands

در آینده نزدیک سعی می شود . ارتباط میان دو سیستم از روش های دیگر نیز بررسی شود. نظرات خویش را در مورد این مقاله برایمان ارسال کنید. با تشکر، مرتضی الوانی .

دسته: ترفندهای ویندوز | نویسنده: مرتضی الوانی
  1. 66 نظر برای این مطلب ارسال شده است. بخش نظرات بسته شده است.

  1. 1

    poya


    من با این روش که شما گفتین تونستم ارتباط برقرار کنم اما طریقه تبادل داده و انتقال فایلها رو بلد نیستم.لطفا منو راهنمایی کنین.متشکرم.

    November 26, 2005 at 9:54 am

  2. 2

    حامد


    سلام
    مقاله بسیار بسیار جالبی بود

    November 26, 2005 at 10:24 am

  3. 3

    behzad


    من شبکه شدم اما My network place فایلهای share شده رو نشون نمیده فقط میتونیم فایلهای share خودم رو ببینم

    December 4, 2005 at 3:17 am

  4. 4

    behzad


    در مورد Remote Desktop Connection هم توضیح بدید که چطور بتونیم copy file کنیم لطفا زود جواب بدید که ما داریم دیونه میشیم ممنون

    December 4, 2005 at 3:23 am

  5. 5

    HOUSSIN


    اول اینکه بابت این مطلب دستت درد نکنه . دوماینکه من از قسمت آخر این موضوع هیچی متوجه نشدم . من برای خودم یک …Incomig ساختم . ولی نفهمیدم که در کامپیوتر دیگر چه کنم !!! اصلا این شماره تلفن Dailup Server چی هست ؟ اگه میشه برام توضیح بده که بدجوری گیرم کردم من احتیاج مبرمی دارم تا از دفتر کارم بتونم به کامپیوترم دسترسی داشته باشم

    December 9, 2005 at 8:55 am

  6. 6

    saeed


    با سلام و ضمن تشكر از راهنمايي هاي مفيدتان ميخواستم بپرسم من پس از ارتباط از طزيق خط تلفن چطور ميتوانم از طريق net meeting و استفاده از webcam و ميكروفون تصويرو صداي خودم را ارسال كنم و تصويرو صداي طرف مقابل را دريافت كنم . توضيح اينكه من در استفاده از سايرامكانات آن از قبيل white board ,
    chat وshare desktop موفق بودم . با سپاس فراوان

    December 26, 2005 at 12:58 am

  7. 7

    حمید


    سلام
    با تشکر از مقالعه شما .

    January 2, 2006 at 7:27 pm

  8. 8

    مهدي206


    مقاله جالب و در عين حال كامل و مفيدي بود . با تشكر.

    January 7, 2006 at 2:40 pm

  9. 9

    HOUSSIN


    آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که خواسته باشید از بیرون از منزل مثلا در اداره به کامپیوتر شخصی خود دسترسی داشته باشید یا حتی

    January 10, 2006 at 9:10 am

  10. 10

    salar


    سلام دوست عزيز من تمام اين كارهارو بارها انجام دادم وحتي 2 بار هم ويندوز رو عوض كردم ولي اصلآ مودم من جواب نمي ده نمي دونم مشكل از كجاست

    January 11, 2006 at 5:25 pm

  11. 11

    HS


    ———-آقا مرتضی نکه ما رو سر کار گذاشتی ————-
    خیلی وقته منتظر جوابتم .

    January 15, 2006 at 2:33 pm

  12. 12

    alireza


    من وصل شدم ولی نتونستم باهاش کار بکنم
    یعنی نمی دونستم چی جوری کار بکنم
    ممنون می شم اگه راهنمائیم کنی
    به ایمیلم بفرست

    January 31, 2006 at 9:34 pm

  13. 13

    محمد


    سلام دوستان
    پس از متصل شدن کامپیوتر ها، شما باید در run اسم کامپیوتر دیگری را وارد کنید بعد یک پنجره مانند مای کامپیوتر براتون باز میشه که میتونید از فایل های share شده کامپیوتر مقابل استفاده کنید. برای دونستن نام کامپیوتر ها، روی My Computer راست کلیک کنید و properties را بزنید و از آنجا به تب Computer Name بروید. در مقابل Full Computer Name هر اسمی که بود، اسم کامپوترتونه.حالا اسم کامپیوتر مقابل رو به طور دقیق، در run تایپ کنید.به این صورت: 2 تا بک اسلش( \\ ) و بعد نام کامپیوتر مقابل:
    comuter name\\
    به جای comuter name نام کامپیوتر مقابل روبنویسید و لذت ببرید.

    February 2, 2006 at 2:10 pm

  14. 14

    amin


    خيلي خيلي تشكر

    February 13, 2006 at 10:34 pm

  15. 15

    mehdi


    salam lotfan tarigheye shering folderha va didan failhaye be eshterak gozashte ro ham tozih bedid ba tashakor

    February 18, 2006 at 3:29 pm

  16. 16

    maryam


    راستی سطح امنیتی این شبکه خیلی خوب نیست لذا من تذکر می دهم که با هر کسی این کار را انجام ندهید وفقط با افراد قابل اعتماد p2p و شبکه داخلی lan و… را انجام دهید

    March 7, 2006 at 4:29 am